TV der bevæger dig

Belgier idømt ni års fængsel for narkosmugling

En 25-årig belgisk mand er netop blevet idømt ni års fængsel ved retten i Sønderborg for besiddelse af 11,5 kilo amfetamin.

En 25-årig belgier er netop blevet idømt ni års fængsel for narkosmugling. / Arkivfoto.

Ni års fængsel. Sådan lød dommen, da en 25-årig belgisk mand tirsdag fik sin dom i retten i Sønderborg. Her blev han dømt for besiddelse af 11,5 kilo amfetamin med henblik på videreoverdragelse til andre.

Den 26. januar i år blev manden stoppet af SKAT ved grænsen i Frøslev. Her blev han udtaget til kontrol. I den bil, han kørte i, blev der fundet et indbygget skjult rum. Her lå den store mængde amfetamin, som oven i købet vist sig at være af en meget høj renhed.

I retten tilstod belgieren.

-Det er en alvorlig sag, hvad retten jo med dommen også markerer. Jeg er glad for, at stoffet ikke nåede videre, siger anklager Kasper Nygaard Jensen i en pressemeddelse fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Han er også tilfreds med, at retten ved udmålingen af straffen lagde vægt på amfetaminens høje renhed og dermed den styrke, den har. Samtidig konfiskerede retten den specialbyggede bil, så den ikke længere kan bruges til smugling.