TV der bevæger dig

Besøgsbabyer: Dem er der rift om

Fem babyer besøger sammen med deres mødre hver 14. dag Dybbøl Plejecenter. Mandag var det lille Sias tur, og hun gik fra arm til arm under det time lange besøg.

Besøgsbabyer på Dybbøl Plejecenter er et hit hos både babyer og beboere. Foto: Ole Møller, TV SYD

Besøgsbabyer på Dybbøl Plejecenter er et hit hos både babyer og beboere. Foto: Ole Møller, TV SYD

Besøgsbabyer på Dybbøl Plejecenter er et hit hos både babyer og beboere. Foto: Ole Møller, TV SYD

1 af 3

Lille Sia på knapt seks måneder er sammen med fire andre babyer begyndt som besøgsbaby på Dybbøl Plejecenter. Hver 14. dag kommer hun sammen med sin mor Gitte Juhl til centeret for at besøge beboerne.

Sia er en glad lille baby, som gerne stikker omgivelserne et smil. Derfor er der rift om at holde hende, og snakke med hende især blandt de kvindlige beboere.

00:46

Beboerne på plejecentret er vilde med besøgsbabyen Sia.

Luk video

Det er skønt, hvis jeg så også kunne få lov at se hende hver gang, så kunne man få lov at følge hende lidt.

Rita Petersen, beboer, Dybbøl Plejecenter

Rita Petersen elsker at få besøg af Sia - også selvom hun både har børn, børnebørn og oldebørn, så kan hun slet ikke få nok af den seks måneder gamle baby.

- Det er skønt, og hun er en dejlig lille pige. Et stort smil hele vejen, og hun var så opmærksom, de mindste lyde, så drejer hovedet - hun er meget vågen, fortæller Rita Petersen efter at have siddet med Sia på skødet.

Det er aktivitetsmedarbejder på Dybbøl Plejecenter, Gitte Lundby, som fik ideen til besøgsbabyerne. Hun havde hørt om ordningen i Aarhus og København, og er efter de få måneder projektet har kørt begejstret.

Beboer Rita Pedersen med lille Sia på skødet. Foto: Ole Møller, TV SYD

- Det er lidt magi, det synes jeg faktisk for de liver totalt op. Vi har beboere som normalt er sådan lidt indelukkede eller tilbagetrukne og lidt forsigtige og lige pludselig lyser de op i et kæmpe smil, og begynder at snakke med den her søde lille pige, så det er faktisk lidt som om, at nogen lige har svunget en tryllestav, siger Gitte Lundby.

Det var heller ikke svært at finde mødre, der havde lyst til at komme med deres babyer. Efter en annonce i den lokale ugeavis, meldte masser af kvinder tilbage, at det kunne de godt tænke sig, så plejecentret har lige nu fem babyer, der kommer på besøg hver 14. dag i fem forskellige afdelinger.

Gitte Juhl var heller ikke i tvivl om, hun havde lyst til at melde sig til besøgsbabyordningen.

- Glæde og så synes de, hun er så sød, og kommer i tanke om, hvordan det var at være mor for mange år siden. Vi snakker om, hvad hun kan, hvad hun spiser osv. Og så kommer Sia ud blandt andre, og får noget ud af det ved at se andre også gamle mennesker.

Besøgsbabyer på Dybbøl Plejecenter er et hit hos både babyer og beboere. Foto: Ole Møller, TV SYD

Hos beboer Rita Petersen er der heller ingen tvivl, hun vil rigtig gerne se Sia igen.

- Det er skønt, hvis jeg så også kunne få lov at se hende hver gang, så kunne man få lov at følge hende lidt, slutter Rita Petersen.