Betal kaffen med mobilen

Lad pungen blive hjemme, når du går på café. Mobilen er det nye dankort.

Når regningen for øllen kommer, kan den klares med få touch på skærmen. Sådan er det for gæsterne på café Ib Rehne Cairo i Sønderborg.

Nu afprøver caféen i samarbejde med Sydbank nemlig mobilbetaling, hvor kunderne "swipper" deres regning med app'en Swipp.

- Så kan man betale, selvom man har glemt sin pung, og det er også lettere, hvis folk skal dele regningen, idet de også kan overføre mellem hinanden med Swipp, siger Brian Pedersen fra caféen Ib Rehne Cairo i Sønderborg.

Med betalingsapps som Swipp og Mobilepay kan man allerede nu overføre beløb til familie og venner, der har samme app. Nu skal Swipp udbredes til butikker og restauranter:

- Vi har oplevet en stigende efterspørgsel fra forretningsdrivende, som gerne vil tilbyde, at deres kunder kan betale via Swipp. Derfor er vi glade for, at vi kan hjælpe med en brugervenlig og meget sikker model, og vi ser i det hele taget store perspektiver i mobilbetaling, siger afdelingsleder i Sydbank Nicolai Schmit.

I øjeblikket er MobilePay, som Danske Bank står bag, også ved at blive testet som betalingsmulighed i kantiner, taxaer og caféer.