TV der bevæger dig

Blans jubler over baconinvestering

Der er glæde i Blans tirsdag, efter Danish Crown mandag meddelte, at de laver deres største investering i ni år: De bruger 70 millioner på en ny afdeling, og det betyder nye arbejdspladser i Blans.

00:56

Se Brian Vestergaard forklare, hvad det betyder for Blans, at der bliver investeret 70 millioner kroner i en ny afdeling.

Der er glæde her på slagteriet i Blans tirsdag, efter Danish Crown mandag meddelte, at de laver deres største investering i ni år: De bruger 70 millioner på en ny afdeling, og det betyder nye arbejdspladser i Blans. Foto: Kristoffer H. Frederiksen, TV SYD.

1 af 2

- Det er jo fantastisk for os her i Blans, vi har allesammen svært ved at få armene ned.

Slagteriarbejder Brian Vestergaard har et ekstra stort smil på læben tirsdag. Mandag kom det nemlig frem, at Danish Crown har besluttet at udvide slagteriet i byen med en ny afdeling til at salte og røge bacon. En investering til omkring 70 millioner kroner.

Det er jo fantastisk for os her i Blans, vi har allesammen svært ved at få armene ned.

Slagteriarbejder Brian Vestergaard .

- Vores kunder efterspørger mere og mere røget bacon. Det er selvfølgelig meget sæsonbetonet, men lige nu har Danish Crown en lav kapacitet på det område, og vi vil gerne udvide vores røgkapacitet, og når Blans nu har råvarerne i forvejen, så er det jo nærliggende, at vi får røgeri hernede, siger Ole Carlsen, der er fabriksdirektør på Danish Crown i Blans. 

Læs også Blans bliver bacon-hovedstad

 

Lige nu sender slagteriet i Blans 700 tons bacon om ugen til England, men de håber, den nye afdeling kan være med til at øge produktionen. Den nye maksimale kapacitet bliver i hvert fald øget til 900 tons bacon om ugen. Og investeringen kommer til at give Blans otte til ti nye arbejdspladser.

Den maksimale kapacitet bliver øget til 900 tons bacon om ugen. Foto: Kristoffer H. Frederiksen, TV SYD.

Og det kan kun skabe glæde ved Brian Vestergaard, der bor i lokalområdet, og som har arbejdet på slagteriet med over 1100 medarbejdere i 27 år.

- Min far har været herude, og jeg har været herude, og så er der andre generationer, der kan få mulighed for at få arbejde herude på vores arbejdsplads. Og for lokalområdet er det også super vigtigt med så stor en arbejdsplads, mener Brian Vestergaard.

Den nye afdelingen ventes at stå færdig i slutningen af næste år.