Borgmester: En stor dag, når kongefamilien rykker ind

Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen, var en glad mand, da kongeskibet Dannebrog lagde til og kongefamilien rykkede ind på Gråsten Slot.

Fredag begyndte årets kongelige sommerresidens på Gråsten Slot. Hendes Majestæt Dronning Margrethe og HKH Prins Henrik ankom med kongeskibet Dannebrog til slotskajen i Sønderborg, og derfra gik turen videre til Gråsten Slot. Til stor glæde for de mange fremmødte med flag, og til stor glæde for Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen (S).

- Det er som altid en stor dag, når kongefamilien rykker ind på Gråsten slot, og man ved, at nu er det rigtig sommer, siger Erik Lauritzen til TV SYD.

Regentparret skal være på slottet i knap tre uger, og ifølge Erik Lauritzen betyder det meget for området, at de kommer til kommunen.

- Det betyder meget for området. Det er de lokale, som bare er glade for at kongehuset stadig vil Gråsten og Sønderborg kommune, og så er der en masse turister her, og det skal man heller ikke se bort fra. Det trækker en masse turister til, siger Erik Lauritzen (S).