Børn skal bekæmpe madspild

Efterårets madskoler skal i år lære børn om at mindske madspild, blandt andet ved hjælp af fysiske aktiviteter, undervisning og hjemmelavede plakater.

I efterårsferien er der madskoler flere forskellige steder i Syd- og Sønderjylland. Én af deltagerne er Ida Andersen fra 5. klasse på Förde Schule Gravenstein i Gråsten.

Hun er først og fremmest kommet for at lære at lave mad, men hun skal også lære, hvordan man mindsker madspild.

- En banan der er brun, synes de ikke er god, og så smider de den bare i skraldespanden, siger hun.

Hvad synes du så man skal gøre i stedet?

- Måske bruge den i en smoothie eller en kage, siger Ida Andersen.

Pia Feldstedt, der er frivilig lærer på madkurset, fortæller, at børnene lærer igennem både fysiske aktiviteter, lege og undervisning i ernæring og sundhed. 

- Vi har snakket med dem om madspild, og hvordan vi kan hjælpe hinanden med ikke at lave en masse madspild, og så har de lavet en masse plakater, fortæller Pia Feldstedt.

Hør Ida Andersen fortælle, hvad man kan gøre for at mindske madspild. Hør også lærer Pia Feldstedt fortælle, hvilken undervisning børnene har fået.

Madskolerne er arrangeret af Landbrug & Fødevarer, ungdomsforeningen 4H og REMA 1000.