Brandmænd kørte 18.500 kroner hjem til kampen mod kræft

Tre unge brandmænd fra Sønderborg kunne søndag overrække 18.500 kroner til kampen mod brandcancer. Det er overskuddet fra deres helt specielle sommertur Europa rundt i en gammel ambulance.

Tre unge brandmænd fra Sønderborg deltog i sommeren 2015 i et ganske specielt løb for udrangerede biler.

Casper Pedersen, Daniel Havmand og  Nikolaj Sørensen kørte Europa rundt i løbet Carbage Run for gamle skrotbiler. Carbage Run er ikke et racerløb, men en fælles tur for biler, der er mindst 15 år gammel og højst må koste 10.000 kroner.

Deres tur havde til formål at sætte fokus på brandcancer. Brandfolk har en forhøjet risiko for at få kræft. Årsagen er de partikler og gasser, der findes i brandrøg. Selvom brandfolk ifølge Brandfolkenes Cancerforening har fem gange så stor risiko for at få visse kræftformer, er det endnu ikke anerkendt som en arbejdsskade.

Søndag afleverede de overskuddet fra sommerens tur på 18.500 kroner til formanden for Brandfolkenes Cancerforening, Tommy Kjær.

Se hele interviewet med brandmand Daniel Havmand her.

 

- Vi havde en god tur og det er skønt at kunne give penge til et godt og vigtigt formål, siger brandmand  Daniel Havmand til TV SYD.

De tre brandfolks projekt kan følges på Facebook-siden "Team 112 - The Carbage Run 2015".