TV der bevæger dig

Bygningen af Porten til Sønderborg startet

Nu begynder byggemodningen og opførelse af den første erhvervsejendom på det 48.000 kvadratmeter store erhvervsområde - Porten til Sønderborg - lige ved motorvejen og Alssundbroen. Området ventes fuldt udbygget i løbet af fem til otte år.

1 af 3

Domicilbyggerier, højteknologiske virksomheder, dagligvarebutikker og liberale erhverv vil præge nyt erhvervsområde ved Sønderborg.

Det indledende arbejde til anlæggelsen af området er nu gået i gang.

Det 48.000 kvadratmeter store areal med plads til 12.000 kvadratmeter byggerier vil i de kommende fem til otte år blive udviklet til at rumme unikke kontorejendomme, dagligvarebutikker, liberalt erhverv, et sundhedshus og højteknologiske virksomheder. Arkitektonisk er der krav til at skabe et flot og unikt område, hvor bygningerne kan være fra en til tre etager afhængig af, hvor de placeres.

Området har ni større og mindre byggefelter, og kan ses af de bilister, der dagligt færdes på Alssundbroen og motorvejen.

Det første skridt til udviklingen af arealet skete, da borgmester Erik Lauritzen tirsdag tog det første spadestik til byggemodningen og opførelsen af en kontorejendom, der fra april næste år skal huse Novasol Dansommers nye servicekontor.

- Placeringen af det nye servicekontor er meget hensigtsmæssig for både gæster og sommerhusejere. Jeg ved, det vil gavne den lokale turisme, siger servicebureauleder Mikael Larsen fro Novasol Dansommer.

Det er seks år siden, at SIB Byggeri A/S og Alssund Invest ApS introducerede planerne for udviklingen af et nyt erhvervsområde beliggende lige ud til indkørslen til Sønderborg. Den økonomiske krise, investorernes tilbageholdenhed og et kompliceret lokalplanarbejde har imidlertid påvirket planerne, så det først er nu spaden stikkes i jorden.

SIB fører i øjeblikket forhandlinger med investorer om placering af en dagligvareforretning, et sundhedshus, et benzinanlæg, kontorfaciliteter til liberalt erhverv og højteknologiske virksomheder. Områdets meget attraktive beliggenhed gør det velegnet til placering af virksomhedsdomiciler.