TV der bevæger dig

Cimber skal flyve for SAS

Det genopstandne flyselskab Cimber skal flyve en række ruter for SAS med omkring 30 daglige flyvninger primært til Nord- og Østeuropa.

SAS har indgået en længerevarende aftale om at opretholde flyvninger med de fire CRJ-fly, som Cimber Sterling hidtil har fløjet for SAS. Aftalen føres nu videre af selskabet Cimber A/S, der er etableret d. 15. maj, med henblik på at erhverve en række aktiver fra det tidligere Cimber Sterling A/S.

SAS har siden Cimber Sterlings konkursbegæring været i dialog med kuratorerne om de samarbejdsaftaler, der forelå selskaberne imellem. I første omgang indgik SAS en midlertidig aftale med konkursboet, og kunne dermed opretholde ca. 30 daglige flyvninger.

Nu foreligger så en endelig aftale, som sikrer, at SAS kan opretholde det planlagte trafikprogram. Aftalen er kommet i stand med Jørgen Nielsen, Jacob Krogsgaard og Alex Dyrgaard, folkene bag det oprindelige selskab, Cimber Air, og deres nye selskab Cimber A/S.

- SAS har gennem mange år været en god og solid samarbejdspartner. Derfor er jeg meget glad for, at det er lykkedes at lave en aftale til glæde for kunderne, SAS og det nye Cimber A/S, og vi ser frem til at fortsætte med at levere den samme gode service og kvalitet, siger Jacob Krogsgaard, adm. direktør i det nye Cimber Air.

Rutenettet vil være i stil med det, Cimber hidtil har fløjet, og drejer sig om ca. 30 daglige flyvninger primært til Nord- og Østeuropa. Aftalen løber frem til sommertrafikprogrammet 2014. Flyene vil primært være bemandet med piloter fra SAS og kabinepersonale fra Cimber A/S, dvs. tidligere Cimber-medarbejdere.