Cimber Sterling beskyldes for svindel

Professor beskylder selskabet for at være åbenlyst amoralsk.  

Flyselskabet Cimber Sterling, der har hovedsæde i Sønderborg, anklages nu for massiv svindel mod konkurrenten Norwegian.

Det sker efter, at en række Cimber Sterling-medarbejdere ifølge anklagerne har blokeret for almindelige Norwegian-passagerer på den nyåbnede rute mellem København og Karup ved at opkøbe mindst 650 af rivalens billige kampagnebilletter, skriver Dagbladet Børsen.

Norwegian er chokeret over fremgangsmåden, hvor Anders And, Austin Powers-sexbomben Alotta Fagina og Norwegians egen topchef Bjørn Kjos alle er blandt de navne, der adskillige gange figurerer som købere af billetter på Norwegians første flyvning mellem Karup og København mandag, da turen kostede én krone.

Billetkøberne mødte imidlertid aldrig op, og Norwegian har sporet bestillingerne tilbage til adskillige topmedarbejdere og medarbejder-repræsentanter i bestyrelsen hos konkurrenten Cimber Sterling.

Anders Drejer, der er ekspert i ledelse og professor ved Handelshøjskolen i Århus, kalder Cimber Sterlings fremgangsmåde "åbenlyst amoralsk":

- Hvis man ikke bruger eget navn, opstår mistanken om, at man er ude på at ødelægge det for konkurrenten, siger Anders Drejer til Børsen.

Han mener, at det lugter langt væk af konspiration fra Cimbers side.