TV der bevæger dig

Cimber Sterling drejer nøglen om

Alle flyvninger er indstillet fra torsdag morgen, oplyser Cimber Sterling. Omkring 600 mister arbejdet, hvoraf omkring 200 er ansat i Sønderborg.

05:36

Alle Cimbers fly har stået stille siden tidlig torsdag morgen.

1 af 2

Flyselskabet Cimber Sterling drejer nøglen om. Ejerne ønsker ikke længere at understøtte selskabet og har besluttet at begære det konkurs, oplyser Cimber Sterling.

Konkursbegæringen er indgivet til retten i Sønderborg tidligt torsdag, og det betyder, at alle flyvninger allerede er indstillet. Omkring 600 medarbejdere mister jobbet - heraf er omkring 200 ansat i Sønderborg.

Cimber Sterlings direktør Jan Palmer beklager, at selskabet er begæret konkurs.

- Det er dybt beklageligt, at selskabets bestyrelse har måttet tage den tunge beslutning om at begære selskabet konkurs.

- Bestyrelse og direktion har i flere måneder arbejdet intenst på at sikre realiseringen af en turn around i selskabet, men desværre løb timeglasset ud, før vi var helt i mål, skriver administrerende direktør Jan Palmer i en pressemeddelelse.

Cimbers ledelse vil samarbejde med kurator for at sikre en rekonstruktion i et forsøg på at videreføre nogle af værdierne i selskabet.

- Det er vores forslag til kurator, at vi i første omgang og som minimum opretholder flyvningen med fire fly på de regionalruter, som selskabet flyver for SAS.

- Samtidig med dette vil vi lægge op til, at vi sammen med kurator undersøger mulighederne for at få flere fly i luften og dermed sikre en større del af værdien i selskabet for en eventuel køber, skriver Jan Palmen yderligere.

I sit seneste regnskab havde Cimber Sterling et underskud på den primære drift på 81,5 millioner kroner og en negativ egenkapital på 82,5 millioner kroner. Heraf fremgår det også, at selskabet rådet over 26 fly.

Cimber Sterling er registreret i Rejsegarantifonden, så kunderne vil kunne få billetprisen refunderet, oplyser selskabet. Hvis kunder derimod er i udlandet og ikke har købt konkursforsikring, er rejsen tabt, lyder det.

For godt en uge siden - den 24. april - vedtog generalforsamlingen ellers bestyrelsens forslag om at udvide aktiekapitalen med 300 millioner kroner ved konvertering af gæld.

Men efter 62 år på vingerne giver Cimber Sterling nu op.