TV der bevæger dig

Citychef: Man kommer ikke uden om Black Friday

Butikkerne står fredag klar til at modtage en horde af kunder, der har indledt jagten på det gode tilbud. Og ingen butikker kan se sig fri for at deltage, mener formand for Sønderborg Handel.

Black Friday skyder julehandlen i gang fredag. Foto: Jacob Schjødt-Pedersen, TV SYD

Skarpe priser og lange åbningstider sætter i dag gang i julehandlen. Det er Black Friday, og langt de fleste butikker i Sønderborg deltager i tilbudskrigen. De har intet valg.

- Vi har fået Black Friday serveret på et sølvfad fra USA. Butikkerne sælger mange varer på dagen, og kunderne sparer penge på deres køb. Butikkerne kommer ikke uden om Black Friday, siger Rikke Torré, der er formand for Sønderborg Handel.

Black Friday

Black Friday er et koncept, der er hentet fra USA.

Dagen kommer efter den amerikanske helligdag Thanksgiving.

I USA åbner butikkerne meget tidligt, flere ved midnat, og har en række tilbud på deres varer. 

Heller ikke selvom, at man er en lille butik, der har lidt svært ved at følge med de skarpe priser fra kæderne.

- På bundlinjen er det jo ikke i dag, de små butikker har den største omsætning. Men de får alligevel nogle varer over disken, og de får kunder i butikken. De viser, at de er der, siger Rikke Torré til TV SYD.

For det handler nemlig om andet end at få penge i kassen, når det er Black Friday, forklarer hun.

- Det er en mulighed for at markedsføre sig selv og få vist, at man har varer, man kan stå inde for, men også kan sælge med lidt rabat.

Sønderborg går fredag i sort for sjette år i træk, og på landsplan regner man med, at der bliver omsat for to milliarder kroner på Black Friday.