Dagens smøg: 10.5 mio. cigaretter brændt af

525.000 pakker med 20 styks cigaretter er blevet brændt af på Sønderborg Kraftvarmeværk. Så borgerne på Als har hygget sig til varme fra smuglercigaretter.

Med jævne mellemrum tømmer Skat sine hemmelige lagre af smuglercigaretter. Senest har tolderne brændt 10,5 millioner cigaretter af i Sønderborg.

- Det er cigaretter, som vi har beslaglagt i mange sager. De bliver først destrueret, når sagerne er færdige, så der kan godt gå lang tid, før det  sker, siger underdirektør Preben Buchholtz fra Skat til TV SYD.

En sådan portion på 10 millioner cigaretter kan varme et parcelhus op i flere måneder.  Men det er ingen forretning for Skat:

- Normalt betaler man jo for at aflevere affald til forbrændingen, men vi betaler ikke noget, siger Preben Buchholtz.

Cigaretterne er beslaglagt på mange måder. F.eks. med dobbeltvægge i lastbiler.

Der kan faktisk også godt være tale også være tale om ægte cigaretter,  som der bare ikke er betalt told og afgift af. Derfor opbevares de beslaglagte cigaretter, indtil en retssag er afgjort. Hvis ejerne betaler bøde og afgift, kan de godt få udleveret deres varer. Men det sker meget sjældent.

- Alle beslagslagt cigarretter bliver destrueret. Det sker at hensyn til forbrugersikkerheden. I mange tilfælde er der tale om kopi-cigaretter, som vi ikke ved, hvad indeholder. På samme måde med spiritus, som er beslaglagt. Det kan være farlige indholdsstoffer, oplyser underdirektøren.

Spiritus destrueres i øvrigt også i forbrændingsanlæg. 

Kraftvarmeværket i Sønderborg har flere gange brændt smuglercigaretter af for told og skat. 
Kraftvarmeværket i Sønderborg har flere gange brændt smuglercigaretter af for told og skat. 
Foto: Google Streetview