TV der bevæger dig

Danfoss afslutter oprydning

Topledelsen på Danfoss slutter nu en større oprydning på virksomheden. Det sker efter, at Danfoss har indgået et forlig på 16,5 millioner kroner med det amerikanske justitsministerium for at undgå en retssag om ulovlige prisaftaler.

Niels B. Christiansen væbner sig mod fusk i virksomheden.

Danfoss? juridiske afdeling og stabsfunktionen for risikostyring og etiske regler lægges sammen under ledelse af Danfoss' chefjurist Anders Stahlschmidt.

Det skal styrke den interne opfølgning på, at lovgivning og interne retningslinjer overholdes.

Anders Stahlschmidt skal rapportere direkte til topdirektør Niels B. Christiansen.

Pinagtig sag

- Den pinagtige sag, hvor ledende medarbejdere i et af vores datterselskaber har deltaget i upassende prisaftaler på markedet for husholdningskompressorer, har understreget, at vi har behov for yderligere at stramme op på og udvikle vores procedurer. Det er det, vi nu gør med en ny struktur, siger Niels B. Christiansen.

Tidligere på året tog Danfoss de første skridt til oprydningen med oprettelsen af en uafhængig intern revisionsfunktion, der uanmeldt kan komme på besøg i alle dele af Danfoss? forretning, så tilløb til uregelmæssigheder afdækkes og rettes op så tidligt som muligt.

Som led i omlægningen udtræder tidligere kommunikationschef Ole Daugbjerg af koncernledelsen. Han bliver rådgiver for samfundsansvar.