TV der bevæger dig

Danfoss byder 7,7 milliarder for finsk virksomhed

Danfoss vil købe finske Vacon, der har 1600 medarbejdere, for næsten otte mia. kroner. Vacons bestyrelse anbefaler aktionærer at sige ja.

00:23

Foto: TV SYD Foto: TV SYD

1 af 2

Danfoss vil overtage virksomheden for 1,038 mia. euro. Det svarer til ca 7,7 mia. danske kroner. Det oplyser Danfoss i en pressemeddelelse.

Sammen skal de to virksomheder blive førende producenter af frekvensomformere, lyder det fra Niels B. Christiansen, administrerende direktør i Danfoss.

- Vi har en klar strategisk ambition om at være blandt de absolut førende inden for de forretningsområder, hvor vi er aktive. Vacon er meget stærk og innovativ, og ved at skabe den nye spiller sikrer vi langsigtet vækst og udvikling, siger han i meddelelsen.

Bestyrelsen i Vacon har enstemmigt vedtaget at anbefale aktionærerne et ja tak til Danfoss' købstilbud. Nu er det op til konkurrencemyndighederne og aktionærerne, om handlen skal gå igennem.

Købet er betinget af, at Danfoss kan sætte sig på over 90 procent af Vacon-aktierne.

- Vacon er en af de store industrielle succeshistorier, selv i global sammenhæng, siger Panu Routila, der er bestyrelsesformand for Vacon, i meddelelsen.

- Med sammenlægningen vil de to selskaber skabe en global, nordisk baseret aktør - en ny frekvensomformer-forretning med en klar ambition om at skabe en førerposition på markedet, tilføjer han.

Vacon har hovedkvarter i Vaasa, Finland. Virksomheden har produktion i Europa, Asien og

Nordamerika og har kontorer eller repræsentanter i næsten 90 lande.

Vacon har cirka 1600 medarbejdere og omsatte for 403 millioner euro i 2013.

Aktionærerne i Vacon bliver tilbudt 34 kroner kontant per aktie, hvilket repræsenterer en samlet købspris på cirka 1,038 milliarder euro.

00:21 Luk video

Herunder kan du se indslaget om Danfoss' bud på den fiske virksomhed fra vores middagsnyheder (varighed 21 sekunder)