Danfoss-chef: Ros til forslag om lavere skat

Det er helt afgørende for dansk erhvervsliv, at det bedre kan betale sig at arbejde, siger topchefen i Danfoss.

Topchefen for en af Danmarks helt store industrivirksomheder roser De Radikales vision om en skattereform, der sænker skatten på arbejde på bekostning af skattestoppet for boligejerne.

Ifølge Niels B. Christiansen, koncernchef i Danfoss, har Danmark brug for lavere skat på arbejde, hvis et sundt og langtidsholdbart økonomisk opsving skal sikres.

- Vi nærmer os en situation, hvor erhvervslivet kommer til at mangle den relevante arbejdskraft. Både de meget højt uddannede, de faglærte og dem, der skal holde produktionsmaskinerne i gang.

- Det er helt rigtigt set, at tidspunktet er til at sørge for, at det kan betale sig at arbejde ved at lette skatten. Det er vigtigt at handle nu, inden der bliver alt for stor mangel på arbejdskraft, så omkostningerne stiger, og opsvinget går i stå, siger Niels B. Christiansen.

I lørdagens Politiken ytrer den radikale leder, Morten Østergaard, ønsket om en skattereform, der sænker skatten på arbejde - også i toppen af indkomstskalaen.

Pengene vil han blandt andet finde ved at ophæve den mangeårige fastfrysning af boligskatterne fra 2020.

Danfoss' topchef kalder Morten Østergaards bud på en skattereform "politisk modigt".

Om pengene til at lette skatten på arbejde skal findes i boligejernes lommer, er en politisk diskussion, understreger Niels B. Christiansen, men som erhvervsmand er hans holdning klar:

- Det hjælper sådan set ikke Danmark med at blive mere konkurrencedygtig, at vi har boliger, der bare stiger og stiger i pris.

- Men hvis vi kan lette skatten for alle indkomstniveauer, så vi kan få en reallønsfremgang for alle dem, der arbejder, uden at det betyder en masse ekstra omkostninger for virksomhederne. Dermed bliver vi mere konkurrencedygtige, og det betyder højere vækst.