Danfoss får ny koncernchef - Niels B. Christiansen stopper

Koncernchef Niels B. Christiansen forlader Danfoss efter ni år som koncernens topchef.

Niels B. Christiansen forlader Danfoss efter ni år som topchef. Han bliver afløst af Kim Fausing, der overtager ledelsen af virksomheden og viderefører Danfoss’ strategi med fokus på vækst og digitalisering.
Efter ni år i spidsen for Danfoss, hvor der er skabt store overskud og  en organisation med stabil vækst og en digital transformation på skinner, har koncernchef Niels B. Christiansen besluttet at forlade Danfoss.
Det sker den 1. juli, hvor COO Kim Fausing, som de seneste ni år har dannet makkerpar med Niels B. Christiansen i koncernledelsen, bliver ny adm. direktør for Danfoss. Det oplyser Danfoss onsdag formiddag i en pressemeddelelse.

quote

Jeg er glad for at kunne overlevere et stærkt Danfoss i bedste form og i gode hænder. Tidspunktet er rigtigt nu.

Niels B. Christiansen, afgående koncernchef, Danfoss.

- Jeg er glad for at kunne overlevere et stærkt Danfoss i bedste form og i gode hænder. Tidspunktet er rigtigt nu – både for Danfoss og for mig. Jeg er klar til nye udfordringer, men hvad det bliver, har jeg ikke besluttet endnu, siger Niels B. Christiansen, der er 50 år.

I 2004 blev han Executive Vice President i Danfoss og medlem af direktionen for Danfoss A/S, og i 2005 blev han udnævnt til Chief Operating Officer, COO. Han blev Vice CEO i 2006 og koncernchef, CEO, i 2008, da Jørgen Mads Clausen overlod i 2008 roret i familievirksomheden til Niels B. Christiansen. 

quote

Jeg er klar til nye udfordringer, men hvad det bliver, har jeg ikke besluttet endnu.

Niels B. Christiansen, afgående koncernchef, Danfoss.

 På egne og bestyrelsens vegne vil jeg sige en stor tak til Niels for fremragende lederskab af Danfoss. Samtidig er jeg glad for, at vi har en særdeles kompetent efterfølger i Kim Fausing, der de seneste ni år også har været en markant drivkraft i Danfoss' positive udvikling, siger Jørgen Mads Clausen, bestyrelsesformand i Danfoss, om chefskiftet.

Den nye koncernchef  Kim Fausing 

Kim Fausing har arbejdet for Danfoss siden 2007.
Kim Fausing har arbejdet for Danfoss siden 2007.
Foto: Danfoss

Den nye koncernchef Kim Fausing er 52 år.

Han kom til Danfoss som direktør for Danfoss Refrigeration & Air Conditioning Division i 2007. 
Den 1. januar 2008 blev han udnævnt til Executive Vice President og COO og fik dermed ansvar for Danfoss segmenterne (Climate & Energy Divisions og senere Power Solutions) samt Danfoss Business System og Global Procurement. 

Fra 1990-2006 var Kim Fausing tilknyttet Hilti Corporation, som er et familieejet selskab med hovedkvarter i Liechtenstein og mere end 21.000 medarbejdere på verdensplan. Kim Fausing havde en række internationale stillinger hos Hilti og blev i 2003 udnævnt til divisionsdirektør og medlem af direktionen i selskabets hovedkvarter. 

Kim Fausing er uddannet maskiningeniør og har en MBA fra Henley, London.