Danfoss-formand i spidsen for styregruppe for ny bro

Jørgen Mads Clausen er valgt som formand for styregruppen, som arbejder for at få en bro mellem Fyn og Als.

Sønderborg og Faaborg-Midtfyn Kommune er officielt gået sammen om at arbejde for en fast bro-forbindelse mellem Fyn og Als. Torsdag mødtes projektets styregruppe for første gang, og her blev bestyrelsesformanden for Danfoss, Jørgen Mads Clausen, valgt til formand.

Danfoss-formanden har i flere år været fortaler for en bro i stedet for de nuværende færger.

- Jeg ser store perspektiver i en fast forbindelse, og jeg glæder mig over, at vi nu for alvor går i gang med at gøre projektet til virkelighed, siger Jørgen Mads Clausen i en pressemeddelelse. En fast forbindelse vil være et boost til udviklingen i Syddanmark, og den vil med ét gøre det markant mere attraktivt at drive virksomhed og bo i regionen.

- En bro vil løfte det sydlige Danmark og vil samtidig løse nogle store nationale trafikproblemer, så det er en god investering. Ikke kun lokalt og regionalt, men også nationalt, siger Jørgen Mads Clausen.

Styregruppen skal i gang med at undersøge, hvordan en bro kan realiseres. Herunder hvem der skal betale for den, og hvordan miljøet vil blive påvirket.

Hvis vi ser bort fra de store byer og knudepunkter, er en bro mellem Fyn og Als et af de tre infrastrukturprojekter i Danmark, der giver det bedste afkast. Så en bro vil være en investering, der tjener sig selv hjem igen, og derfor kan det også være interessant for blandt andet pensionskasser at investere i projektet, siger Jørgen Mads Clausen.

Jørgen Mads Clausen er blevet formand for styregruppe, der skal arbejde for bro mellem Fyn og Als. (Arkivfoto)
Jørgen Mads Clausen er blevet formand for styregruppe, der skal arbejde for bro mellem Fyn og Als. (Arkivfoto)

 

Fakta om bro-samarbejdet