Danfoss fyrer: Usikkert marked koster 300 medarbejdere jobbet

70 medarbejdere mister jobbet i Danmark – resten i udlandet. Blandt årsagerne er mindre efterspørgsel på Danfoss’ varer.

Det går op og ned for den verdensomspændende energikoncern fra Als – og i øjeblikket går det langsommere end normalt med at fylde ordrebøgerne.

- De seneste måneder har vi set større usikkerhed på flere af vores markeder, og det begynder at forplante sig som udskydelse af projekter og en afdæmpning i efterspørgslen. Derfor tilpasser vi vores kapacitet, siger Danfoss’ pressechef, Mikkel Thrane, til TV SYD.

quote

Vi har desværre set os nødsaget til at sige farvel til medarbejdere. I Danmark er det primært i Nordborg, Vejle, Kolding, Hasselager og Silkeborg.

Mikkel Thrane, pressechef, Danfoss

Antallet af medarbejdere er steget både i Danmark og globalt gennem det seneste år. Men nu må 70 ansatte i Danmark vinke farvel til jobbet.

- Vi har desværre set os nødsaget til at sige farvel til medarbejdere i Danmark og en række andre lande. I alt ca. 300 medarbejdere globalt, heraf ca. 70 i Danmark. I Danmark er det primært i Nordborg, Vejle, Kolding, Hasselager og Silkeborg, slutter pressechefen.

Danfoss havde ved udgangen af september 27.753 ansatte i hele verden. De 5.300 stillinger var i Danmark.