Danfoss: Slut med fyringer

Industrikoncernen Danfoss er på vej mod overskud. Årets første tre måneder gik bedre end forventet. - Det værste er overstået, siger koncerndirektør Niels B. Christiansen, Danfoss, til TV SYD.

Han lover, at det er slut med fyringer på grund af den finansielle krise, og Danfoss er så småt ved at tage folk ind igen efter, at koncernen sidste år fyrede op mod 2000.

- Jeg er ret sikker på, at vi ikke får alle de 2000 fyrede tilbage i Danmark. Mange af arbejdspladserne bliver oprettet i de dele af verden, hvor vi oplever vækst. Det er bl.a. Kina, Indien, Brasilien og USA, sioger Niels B. Christiansen til TV SYD

Opjusterer forventningerne

Koncernen opjusterer nu forventningerne til hele året, og venter et driftsresultat mellem 1,1 og 1,4 milliarder kroner mod tidligere 0,75 til 1,25 milliarder kroner.

Administrerende direktør Niels B. Christiansen siger, at en fornuftig afslutning på 2009 er blevet afløst af en endnu bedre start på 2010.
 

Igen vækst i kerneforretninger

Niels B. Christiansen, Danfoss: Det værste er overstået.
Niels B. Christiansen, Danfoss: Det værste er overstået.

- De første tre måneder af 2010 giver os en stærk tro på, at vi har fået bragt vores driftsmæssige forhold på plads, så vi kan drage optimal nytte af, at den globale krise er klinget af. Vi høster således nu frugterne af de tidlige og gennemgribende restruktureringer, vi gennemførte, da krisen endnu ikke havde nået sit højeste, siger Niels B. Christiansen i en kommentar til kvartalsregnskabet.

Det værste er overstået

Direktøren tilføjer, at Danfoss generelt klarer sig bedre end ventet.

- Det er specielt positivt, at vi igen ser vækst i vores kerneforretninger.
Han vil ikke helt afblæse krisen.

- Men det værste er overstået, understreger han.  

Tog afsked med hver femte

Mest markant er fremgangen i de såkaldte BRIK-lande, der sammen med USA også er Danfoss' kerneområder, siger Niels B. Christiansen.

Den værste krise i mands minde tvang sidste år Danfoss til at tage afsked med hver femte medarbejder. Heraf var de 1859 i Nordborg-området, hvor koncernen har sit hovedsæde.