Danfoss vil sælge ud

Danmarks største industrikoncern Danfoss vil af med forretningsområder, der omsætter for op mod 4 mia. kr., og som beskæftiger over 3000 mennesker.

Det er hovedelementerne i den nye strategiplan, Danfoss-ledelsen har skruet sammen inden for de seneste måneder.

Det skriver dagbladet Børsen.

Det skal ske i løbet af de næste 2-3 år, mens gælden frem til 2015 skal halveres fra de nuværende 10 mia. kr. til 5 mia. kr. Desuden skal der fokus på de områder i koncernen, hvor potentialet for vækst er stort.

- Vi vil af med de forretningsenheder, som vi skal bruge store mængder af energi og ressourcer på, hvis de skal bringes op til at være ledende på det globale marked. Det er energi og ressourcer, som vi langt bedre kan bruge til at fokusere på områder, som allerede nu indtager ledende positioner globalt, siger Danfoss' adm. direktør Niels Bjørn Christiansen.

Også efter frasalgene vil Danfoss have forretningsenheder med et stort vækstpotentiale, mener koncerndirektør Kim Fausing.

- Det er områder, som lægger sig tæt op ad klima- og energiagendaen plus globaliseringsagendaen. Og så er det ting, der går fra at være mekaniske til at være elektroniske, siger han.