TV der bevæger dig

Danish Crown fyrer 26 i Blans

26 slagteriarbejdere mister deres job på slagteriet i Blans ved Sønderborg. I alt fyrer Danish Crown 150 ansatte fordelt på fire slagterier.

Ifølge Danish Crown, er der ikke nok slagtesvin til det nuværende antal medarbejdere. Foto: Claus Sjödin.

Antallet af slagtninger falder, fordi der ikke er slagtesvin nok, og Danish Crown forventer, at tilførslen falder yderligere de kommende måneder.

- Vi kunne se nedgangen komme allerede i foråret, men de mange helligdage gjorde, at vi i første omgang undgik afskedigelser. De seneste uger har det dog knebet med at holde vores slagterier i gang om fredagen, så derfor ser vi desværre ingen anden udvej end at skære i bemandingen, siger produktionsdirektør, Søren F. Eriksen, i en pressemeddelelse.

Nedgangen i antallet af slagtninger betyder, at slagteriet i Blans har fået overkapacitet. Derfor flyttes en del af den nuværende produktion i Faaborg til Blans for at sikre effektiviteten. Det resulterer i 80 fyringer i Faaborg.

På slagteriet i Blans ved Sønderborg mister 26 ansatte deres job, i Herning opsiges 29, mens 24 ansatte i Ringsted mister deres arbejde. Medarbejderne opsiges i løbet af august og september.