TV der bevæger dig

De sejler til Fynshav de næste ti år

Transportministeriet har i dag indgået 10-årige kontrakter for færgeruterne Bøjden-Fynshav og Samsø-Kalundborg. Danske Færger A/S har vundet kontrakten i begge tilfælde.

Bøjden Fynshav er sikret færge de næst ti år. (arkiv)

For Bøjden-Fynshav har Transportministeriet indgået en kontrakt med Danske Færger om drift af trafikken i 10 år fra den 1. maj 2014.Trafikken vil blive videreført med de to nuværende færger ?Frigg Sydfyen? og ?Odin Sydfyen?.

I 120 dage pr. år vil begge færger sejle. Resten af året anvendes kun den ene af færgerne.

Overfarten mellem Fyn og Als har været foreslået ændret fra skib til bro. Men der er ikke konkrete planer om at bygge en bro i stedet for færgeruten.

For Samsø-Kalundborg har Transportministeriet indgået en kontrakt med Danske Færger. Ruten til Kalundborg vil blive sejlet med færgen ?Kanhave?, der i dag anvendes på ruten mellem Samsø og Jylland.

Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) udtaler:

- Jeg er glad for, at vi har tildelt 10-årige kontrakter for færgeruterne Samsø-Kalundborg og Bøjden-Fynshav. Jeg er særligt glad for, at der på ruten på Samsø-Kalundborg vil blive sejlet til en ny havn ved Ballen på Samsø. Det sikrer, at rejsetiden bliver reduceret med op til tredjedel. Jeg er sikker på, at det vil betyde, at flere turister fra Sjælland vil besøge Samsø.

Mere vejr