De sidder på pinde for at vinde i Mommark Marina

I Mommark Marina sidder tre unge mænd på hver sin pæl og prøver at få tiden til at gå. Der har de siddet siden torsdag aften, og om alt går vel bliver de siddende et par dage endnu.

- Lige nu er vi i højt humør, siger pælesidder Karsten Wohlgemut fredag formiddag til TV SYD. Han har siddet på en pæl i Mommark Marina siden torsdag aften kl. 18.00, og hvis alt går efter planen, så bliver han siddende weekenden over.

Det har ellers været en hård nat for Karsten Wohlgemut, der tabte sin sovepose i vandet efter kun en times tid. Men da solen kom frem røg humøret i vejret igen, og han har ingen planer om at forlade sin lille plade på 25x25 cm lige foreløbig.

Der er penge at hente for de udholdende. De pælesiddere, der stadig er tilbage efter 72 timer kan dele en kontant præmie på 20.000 kr.

Men det er ikke derfor Karsten Wohlgemut deltager.

- Jeg gør det lidt ligesom nogen løber et maraton. Det er mest for at bevise overfor mig selv, at jeg godt kan, siger han til TV SYD.

Pælesidningen er allerede næsten en tradition. I hvert fald er det nu tredje år i træk, at der er pælesidning i Mommark Marina. Arrangementet er inspireret af Juelsminde, hvor fire andre pælesiddere også er på pinde for at vinde.

Og det trækker mange gæster til havnen, fortæller Karsten Koch fra Mommark Marina til TV SYD. Torsdag aften så 500 gæster på, da de fire pælesiddere satte sig til rette på hver sin pind.

Efter fem timer måtte den første pælesidder give op. Så nu er der tre tilbage i kampen om æren og de 20.000 kr.

VIDEO: Hør Karsten Wohlgemut fortælle, hvorfor han blev pælesidder. (Varighed: 1:04 min.)