TV der bevæger dig

Det glade julebudskab: Køb to, giv én væk

December er en dyr måned for mange familier, og for nogle kan det være svært at få råd til den helt store julemiddag. Det gør de noget ved i Gråsten.

Foreningen KGGO, Gråsten-Adsbøl sognes menighedsråd og Super Brugsen Gråsten er gået sammen om at samle mad ind til julehjælpen. Foto: "Badur Michaelsen, TV SYD"

02:23

I dag var der en helt speciel form for julehjælp i SuperBrugsen i Gråsten. Video: "Badur Michaelsen, TV SYD"

1 af 2

Julemåneden er de gode gerningers tid, og det tager man meget bogstaveligt i Gråsten. Inde i Super Brugsen står en rød kane. Selvom det ikke er julemandens kane er den fyldt med gaver. Madgaver. I Gråsten er flere lokale aktører nemlig igen i år gået sammen for at samle mad ind til dem, der har søgt julehjælp.

- Det er en kæmpe hjælp. Sidste år bidrog indsamlingen med mad for cirka 10.000 kr., fortæller Helle Blindbæk, der er formand i Gråsten-Adsbøl sognes menighedsråd og står for at samle ind til julehjælpen.

- Det er mere håndgribeligt. Man kan købe det, man selv synes, der er råd til. Og man kan samtidig vise sine børn, hvordan man kan hjælpe andre.

Helle Blindbæk, formand i Gråsten-Adsbøl sognes menighedsråd

Super Brugsens kunder kan vælge at købe en ekstra flæskesteg, et glas rødkål, en kvart liter fløde eller noget helt fjerde til julemiddagen. På vejen ud af butikken afleverer man så sine ekstra indkøb i kanen.

- Jeg synes, det er en god idé. Jeg kan bedre lide at støtte det nære og købe noget ekstra mad, frem for at sende penge langt væk, siger Mie Hansen, der er kunde i Super Brugsen, til TV SYD.

Helle Blindbæk tror også, at initiativet er en god måde at samle ind på.

- Det er mere håndgribeligt. Man kan købe det, man selv synes, der er råd til. Og man kan samtidig vise sine børn, hvordan man kan hjælpe andre, siger hun til TV SYD.