TV der bevæger dig

Dobbeltdrabet: Dommen ryster drabsmand

Den ene fortrak ikke en mine. Den anden virkede dybt fortvivlet. De to mordtiltalte reagerede helt forskelligt på dommen over dem for dobbeltdrabet.

Begge drabstiltalte blev dømt for mord i retten i Sønderborg

TV SYDs reporter fortæller, at den 26-årige, der hele tiden har erklæret sig uskyldig i drab, virkede opgivende og dybt fortvivlet, da han fik dommen. Skyldig i mord. Den 33-årige, der hele tiden har erkendt dobbeltdrabet - men sammen med den 26-årige - fortrak ikke en mine.

DNA-tegn under neglene

Ved domsafsigelsen i retten i Sønderborg i dag fredag blev der lagt vægt på, at den 26-årige også havde deltaget i de to drab. Noget, der blev understøttet af tekniske beviser som blod på tøjet, rifter i huden og den 26-åriges DNA under neglene på begge ofre.

Vaske sit blodige tøj

Desuden blev den 26-åriges forklaring om sin rolle afvist. At han var passiv under drabene, ja endda havde forsøgt at stoppe den 33-åriges ugerning. I hvert fald tog han hjem og vaskede sit blodige tøj og forsøgte at skaffe gerningsvåbenet af vejen.

Fængsel på livstid

Strafudmålingen kommer senere i dag fredag. Statsadvokat Jan Reckendorff mener, at de to bør have samme straf. De er dømt for at have begået mordet i forening, og det er derfor uden betydning, hvem der har gjort hvad, når straffen skal udmåles. Han mener, at straffen skal være fængsel på livstid.

Mest sete på tvsyd.dk