TV der bevæger dig

Egernsundbroen spærres fire dage i november

Egernsundbroen skal renoveres – og det betyder, at broen bliver spærret i tidsrummet mellem klokken 18 og 06 fire dage i november.

Nætterne mellem mandag og fredag i uge 45 vil man mellem kl. 18 g 06 ikke kunne køre med bil over Egernsundbroen, idet dens rigler og pander skal skiftes. Foto: Sønderborg Kommune

Nætterne mellem mandag og fredag i uge 45 vil man mellem kl. 18 g 06 ikke kunne køre med bil over Egernsundbroen, idet dens rigler og pander skal skiftes. Foto: Google Maps

1 af 2

Riglerne og panderne på Egernsundbroen skal udskiftes, og det kommer til at påvirke trafikken på broen i uge 45. Arbejdet kommer til at foregå mellem klokken 18 og 06 i dagene fra den 7.-11. november, hvor den kørende trafik altså må finde andre veje. Gående og cyklende kan dog passere broen via en gangbro. Det oplyser Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Læs også Tre biler ramt af stenkast fra vejbro ved Esbjerg

Egernsundbroen er en klapbro, og riglerne og panderne er en del af det oprindelige maskineri fra 1968, hvor broen blev taget i brug. Riglerne er stænger, der skydes fra den ene broklap og ind i den anden, når broklapperne er nede, mens panderne er lånemekanismer, som sidder omkring riglerne. Og de gør altså tilsammen, at broen er sikker at køre på.

Riglerne og panderne er dog efterhånden så slidte, at det giver en del bevægelser i broklapperne, når større køretøjer bevæger sig over Egernsundbroen, og det er altså derfor, Sønderborg Kommune nu går i gang med renoveringen.

Derudover skal broen have udskiftet en af de fire cylindre i broen, som med vægt og kontravægt sikrer, at broklapperne kan åbne og lukke. De tre andre cylindre er allerede blevet skiftet. Det arbejde kommer til at foregå den 2. og 3. november – og det kommer kun til at berøre den sejlende trafik.

Sådan kommer renoveringen til at påvirke trafikken:

  • 25. oktober: Kortvarige spærringer mellem kl. 10 og 12 for kørende trafik på broen, da der skal foretages nogle opmålinger, inden broens rigler og pander kan skiftes
  • 7.-11. november: Broen er lukket ugens fire første nætter kl. 18-06.
  • Den fjerde og sidste cylinder skiftes 2. og 3. november, og det betyder, broen ikke kan åbnes for sejlende trafik disse dage.

Læs også Genfunden bro trækker 30.000 gæster på tre måneder