Elevbyråd fordelte én million kroner mellem sig

En række elever fra Sønderborg Kommune skulle i dag blive enige om, hvordan de skulle fordele 1 million kroner til forskellige ønsker.

Hvad sker der, hvis man giver en flok skoleelever 1 million kroner at råde over? Det spørgsmål fik Sønderborg Kommune svar på fredag, hvor de havde samlet et byråd af elevrådsrepræsentanter fra kommunens skoler.

Inden eleverne mødte op, havde de hjemme på skolerne udarbejdet lister og budgetter til en række ting, som de godt kunne tænke sig. Ønskerne talte alt fra legepladser, fodboldmål og kælkebaner til højtalere, mikrofoner og møbler.

I alt løb ønskerne op i omtrent 2,4 millioner kroner – men eleverne havde altså kun 1 million kroner til rådighed. Derfor skulle de fremlægge ønskerne for hinanden, og sammen forhandle sig frem til, hvad er skulle afsættes penge til, og hvilke ideer, der skulle skrottes.

Og det var ikke kun penge, de unge mennesker tog hjem med.

- Det er en modningsproces på en måde. Vi lærer blandt at andet stille os op og tale foran en masse,  at forhandle og får viden om, hvordan tingene foregår i et demokrati, siger Thor Kryhlmand Iversen, fra 8. klasse på Hørup Centralskole, til TV SYD.

Herunder kan du se, hvordan elverne endte med at fordele de 1 millione kroner, de blev tildelt.

Sådan fordelte de millionen