Ellen Trane Nørby politisk ordfører

Den 31-årige Ellen Trane Nørby er blevet udpeget til ny politisk ordfører for Venstre. Hun afløser Peter Christensen, der tirsdag blev udnævnt til skatteminister.

Dermed får partiet et hårdt tiltrængt kvindeligt islæt i første række, efter at partiet tirsdag sagde farvel til to kvindelige ministre og goddag til fire mandlige.

Ellen Trane Nørby blev valgt til Folketinget for seks år siden og har på det seneste været partiets ligestillings-, medie- og socialordfører.

Hun er vokset op i Nørre Nissum ved Limfjorden og har nu bosat sig i Sønderborg på Als, hvor hun har været opstillet siden 2004.

Den ambitiøse kunsthistoriker med sidefag i samfundsfag fra Københavns Universitet har aldrig lagt skjul på, at hun gerne vil videre og gerne sidde for bordenden i et ministerium en dag.

Som politisk ordfører bliver det Ellen Trane Nørbys opgave at bakke statsministeren op - uanset hvad. Hun indtræder samtidig i Udenrigspolitisk Nævn, Udvalget for Forretningsordenen og Politisk-Økonomisk Udvalg.

På det ekstraordinære gruppemøde i Venstre torsdag blev Anne-Mette Winther Christiansen valg til ny socialordfører, Peter Juel Jensen ny uddannelsesordfører, Per Bisgaard ny videnskabsordfører og Louise Schack Elholm ny ligestillingsordfører.

Tidligere undervisningsminister Tina Nedergaard indtræder i Energiudvalget, Europaudvalget og Udenrigsudvalget, og tidligere integrationsminister Birthe Rønn Hornbech indtræder i Politisk-Økonomisk Udvalg, Nordisk Råd og Grønlandsudvalget.