TV der bevæger dig

Ellen Trane skal til EU

Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, bliver spidskandidat ved det kommende valg til Europa-Parlamentet.

00:53

Ellen Trane Nørby med sig selv på ryggen skal ind i EU-parlamentet.

1 af 2

Venstre holder i øjeblikket sommer-gruppemøde, og det var her, Ellen Trane Nørby selv gav oplysningen om sin kandidatur. Hun forklarer selv, at hun er "europæer af hjertet", og gentager dermed Helle Thorning-Schmidts udtalelse fra sin tale i Europaparlamentet i januar 2012.

Svær beslutning

- Det er en beslutning, som bestemt ikke har været let for mig at træffe, siger Ellen Trane Nørby. Hun siger samtidig, at hun "stiller sig til rådighed."

Ellen Trane Nørby er valgt i Sønderborg. Hun har været medlem af Folketinget siden 2005. Hun var mediepolitisk ordfører, samt social- og ligestillingsordfører for partiet, før hun i 2011 blev forfremmet til posten som partiets højt profilerede politiske ordfører.

Hun bliver spidskandidat, fordi der i efteråret ikke kunne opnås enighed i partiet om Jens Rohde, der var spidskandidat ved valget i 2009 og ellers også var udset som europæisk topfigur i forbindelse med det kommende valg. Ifølge DR fortsætter Ellen Trane Nørby som politisk ordfører for Venstre frem til begyndelsen af 2014.