En helt usædvanlig sag

Onsdagens drabelige opgør mellem to 13-årige drenge i Sønderborg er en helt usædvanlig sag. Det siger konsulent i Det Kriminalpræventive Råd, Merete Djurhuus.

- Det her er heldigvis et særtilfælde, og det peger i modsat retning af de generelle tendenser for unges kriminalitet, siger hun.

Umoderne at gå med kniv

- Det er blevet mere umoderne for unge at gå med kniv, og antallet af unge, der aldrig træder ved siden af loven, er steget gennem en lang årrække, påpeger hun.

Ifølge politiet bundede det blodige opgør mellem de to drenge tilsyneladende i jalousi over en pige.

Det førte til, at den ene dreng stak en kniv i brystet på sin kammerat - et stik, som offeret kort efter døde af.

Kan ikke straffes

Den 13-årige, der førte kniven, er nu overdraget til de sociale myndigheder, da han - med blot to måneders margin - er under den kriminelle lavalder på 14 år, og derfor kan han ikke straffes med fængsel.

Uden at ville kommentere den konkrete sag, så siger Merete Djurhuus, at der trods det generelle fald i ungdomskriminalitet, stadig er en hård kerne af unge, som er svære at nå.

- Der er nogle enkelte, som bare bliver ved og ved, og de tegner sig for de fleste tilfælde af den grove vold, påpeger hun.

DF vil have lavalder på 12 år

Det seneste tilfælde af drab begået af en 13-årig er fra 2002. Det var ifølge DR en pige, der stak sin sovende far ihjel.

Sidste år blev den kriminelle lavalder sænket fra 15 til 14 år. Dansk Folkeparti har torsdag gentaget sit forslag om at få lavalderen sænket yderligere til 12 år.

Offeret bliver obduceret i løbet af torsdagen. Gerningsvåbnet er endnu ikke fundet.