TV der bevæger dig

En million kilometer i elbiler

Ti små el-biler i Sønderborg har kørt mere end halvanden gang om Jorden. På landsplan af en stribe el-biler i projektet Test-en-elbil sammenlagt en million klimoter.

En af el-bilerne, der kører i Sønderborg.

I Sønderborg er tredje rundes testpiloter igang. I alt har de kørt 64.000 km. Den strækning ville i almindelige biler have udløst 3,2 tons CO2.

I Test-en-elbil projektet erstatter testpiloterne deres almindelige bil med elbilen i testperioden, og derved har de allerede nu sparet miljøet for den mængde CO2 som 66.000 liter benzin ville have udledt.

Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard har stor fokus på elbilens betydning for fremtidens elnet og understreger nødvendigheden af elbiler til en effektiv udnyttelse af Danmarks vindenergi. Men også oplevelsen af at køre i elbil faldt i god jord hos ministeren:

?Når man kører i elbil, får man lyst til aldrig at køre andet. Det er som da man gik fra skrivemaskine til computer, der er ikke nogen vej tilbage?.

FAKTA
TESTenELbil er Europas største forsøg med elbiler. Hver dag opsamles store mængder data fra elbilerne, fx om batteriteknologi, kørselsmønstre, opladning og elbilens betydning for elnettet. De mange erfaringer fra testpiloterne meget værdifulde data i den videre udbredelse af elbiler.

Bag forskningsprojektet ?testenelbil.dk? står elbiloperatøren ChoosEV. Projektet er støttet af bl.a. Trafikstyrelsen og Energistyrelsen samt private virksomheder.

ChoosEV står også bag en landsdækkende infrastruktur, der understøtter stort set alle nye elbiler på markedet, ved opsætning af ladestandere flere steder i landet.