TV der bevæger dig

Er du verdens bedste til synnejysk?

Er du sønderjyde eller bare en knag til sydjyske dialekt, så er verdensmesterskaberne i synnesjysk nok lige noget for dig.

I Guderup på Als, arrangere handelsstandsforeningen lørdag d.31. august VM i sønderjysk. Indtil videre har over 50 deltagere tilmeldt sig.

- Det er fuldstændig overvældende. Vi havde slet ikke regnet med, at der ville være så mange med. Det er rigtig fedt. Vi bliver hele tiden nød til at oprette nye pladser, fortæller Keld Aaes, der er initiativtageren bag.

Ideen til det noget utraditionelle verdensmesterskab kom på et møde i handelsstandsforeningen, hvor mange af medlemmerne var trætte af, at der tit forgik det samme år efter år. Derfor ideudviklede de sig frem til konkurrencen.

- Vi handler sort, vi arbejder sort og vi snakker sort. Vi kan ligeså godt indse, at vi er en del af Udkantsdanmark også stå ved det, og lavet noget sjov ud af det, siger Keld Aaes.

Udover at trække de lokale indbyggere til, har de i Guderup forsøgt at nå bredere ud. De har derfor sendt alle landets ambassader og konsuler rundt om i verden en invitation. Indtil videre er det dog kun ambassaderne i Canada og Korea, der har reageret.

Mere kultur