Erhvervslivet, universitet og kommunen skaber ny ingeniør-uddannelse i Sønderborg

Syddansk Universitet (SDU), Danfoss, Linak, Region Syddanmark og Sønderborg Kommune er blevet enige om at investere 175 millioner kroner i oprettelsen af et nyt center, der skal uddanne ingeniører.

Det nye center kommer til at rumme forsknings- og testfaciliteter i international topklasse og vil muliggøre helt nye ingeniøruddannelser inden for elektronikområdet på civilingeniør- og diplomingeniørniveau.

De fem parter investerer hver mindst 35 mio. kr., og Bitten & Mads Clausens Fond og LINAK A/S finansierer desuden byggeriet af en ny bygning, der skal rumme det hele. Det oplyser Danfoss i en pressemeddelelse.

quote

 Det er afgørende for Danfoss, at virksomheden har adgang til den nyeste viden og de dygtigste hjerner.

Jørgen Mads Clausen, bestyrelsesformand, Danfoss A/S 

De nye uddannelser oprettes for at imødegå den mangel på kvalificeret arbejdskraft, som virksomhederne i området oplever.

- Det er af afgørende vigtighed, at der uddannes flere og de rigtige ingeniører til virksomhederne i vores kommune, siger borgmester i Sønderborg Kommune Erik Lauritzen (S).

Manglen på kvalificeret arbejdskraft betyder, at virksomhederne risikerer at måtte sige nej til ordrer, hvilket har konsekvenser for væksten. 

 - Det er afgørende for Danfoss, at virksomheden har adgang til den nyeste viden og de dygtigste hjerner. Kun sådan kan vi fortsat skabe nye banebrydende løsninger til vores kunder, siger bestyrelsesformand i Danfoss A/S Jørgen Mads Clausen.