TV der bevæger dig

Erhvervsskolerne lokker med Skills for 8.-klasser

Fredag holder en række erhvervsskoler i Syd- og Sønderjylland regionsmesterskab i Skills. De har inviteret over 100 skoleelever med til løjerne.

Regionsmesterskaber i Skills i Sønderborg Foto: Erling Schultz, TV SYD

Regionsmesterskaber i Skills i Sønderborg. Foto: Erling Schultz, TV SYD

Regionsmesterskaber i Skills i Sønderborg. Foto: Erling Schultz, TV SYD

Regionsmesterskaber i Skills i Sønderborg. Foto: Erling Schultz, TV SYD

1 af 4

Syd- og Sønderjyllands dygtigste lærlinge dyster fredag om at repræsentere deres skole og fag ved DM i Skills i Aalborg i slutningen af januar.

Konkurrencen er for elever på de forskellige erhvervsuddannelser, men der er også inviteret over 100 8.-klasseselever. Unge, der står foran at skulle vælge uddannelse i de kommende år.

Her får de lov at kæmpe indbyrdes i forskellige konkurrencer, der skal minde om dem, de lidt ældre erhvervsskolelever dyster i.

Et sted kæmper de unge i grupper om, hvem der først kan bygge et par stylter - og gå på dem. Et andet sted bygges tårne af plastikkrus, og nogle dyster om hurtigst at slå et søm i et bræt.

Niklas Olsen, der går i 8. klasse på Aabæk Efterskole, synes det er et godt arrangement.

- Det er da fedt, at man kan komme ned og opleve. Det er nok noget alle gerne vil opleve, at gå det hele igennem, fortæller han.

Formålet med arrangementet er, at bejle til de unge folkeskoleelever, forklarer tømrerfaglærer Erling Korsgaard Nielsen fra EUC Syd.

- Det er jo for at vi skal have elever til erhvervsuddannelserne. Vi har repræsenteret både EUC Syd, SOSU-uddannelsen, handelsskolerne og landbrugsskolerne her i Sønderjylland, fortæller Erling Korsgaard Nielsen til TV SYD.

Niklas Olsen ved dog allerede, hvad han gerne vil være, og dagens deltagelse i Skills har ikke ændret hans mening.

- Jeg vil være entreprenør, for det er min far, siger han med overbevisning.

 

Niklas Olsen går i 8. klasse og er allerede fast besluttet på, at blive entreprenør. Foto: Erling Schultz, TV SYD