TV der bevæger dig

Fængsel for at skubbe dreng i havnen

Tre unge mænd er dømt for en episode i april i Sønderborg, hvor en 16-årig dreng blev smidt i havnen og efterladt i det fire-fem grader varme vand.

Drengen klarede sig kun i land, fordi nogle af hans venner fandt ham klamrende sig til en pæl i vandet, siger sagens anklager, politiassessor Søren Martin Jensen.

Smidt i flere gange

- Det skete under en bytur, hvor den ene af gerningsmændene først slog offeret med en flaske og nikkede ham en skalle. Herefter smed han sammen med en anden af de dømte flere gange offeret i vandet. Da de havde smidt ham i og hjulpet ham op flere gange, lod de ham til sidst ligge i vandet og gik tilbage på et værtshus for at drikke øl, siger Søren Martin Jensen.

Tilbage på værtshuset spurgte drengens venner, hvad de tre voldsmænd havde gjort af ham. De svarede, at han var ude at svømme, så derfor skyndte vennerne sig ned til havnen og fandt den 16-årige i vandet, hvor han ikke kunne komme op ved egen hjælp.

Røverisag

Den ene af gerningsmændene, der i dag er 19 år, er i forvejen dømt for et røveri mod den 16-årige dreng, og ifølge politiet handlede volden på havnen om drengens vidneudsagn i forbindelse med røverisagen.

Den 19-årige blev idømt et år og ni måneders fængsel, mens hans 18-årige "medskubber" fik et års fængsel. Den tredje unge mand, der "kun" kiggede på, blev idømt 60 dages fængsel for at efterlade drengen i hjælpeløs tilstand.

Medskubberen og ham, der kiggede på, har anket deres domme, mens den 19-årige hovedmand bad om betænkningstid

Mest sete på tvsyd.dk