TV der bevæger dig

Fængslet par nægter dødsvold mod barn

En et-årig dreng fik ifølge politiet kraniebrud og indre blødninger efter mishandling fra mor og stedfar. Parret afviser at stå bag dødsfaldet.

Tobias har ikke længere brug for sin barnevogn.

Skaderne mod den lille dreng var så voldsomme, at politiet og redningsmandskabet med det samme fik mistanke om, at noget var helt galt.

Og da lægerne på universitetshospitalet i Odense afsluttede deres obduktion af den 15 måneder gamle Tobias, viste det sig, at drengen havde både kraniebrud og indre blødninger.

Da hans mor og hendes kæreste tirsdag blev fremstillet i et grundlovsforhør i Sønderborg nægtede de sig begge skyldige i dødsvold mod den lille dreng.

Men politiets materiale, der blev fremlagt bag lukkede døre, var stærkt nok til at overbevise dommeren om, at parret skulle fængsles til 15. august.

Ingen af dem ønskede at kære frihedsberøvelsen til landsretten.

Svær bevisbyrde

Det var mandag morgen, at den 21-årige mor ringede efter hjælp, fordi drengen på det tidspunkt var livløs. Senere på formiddagen valgte Syd- og Sønderjyllands Politi at anholde parret.

Det er kun få måneder siden, at den unge kvinde flyttede sammen med den ældre kæreste i Øster Højst ved Løgumkloster. Manden har i forvejen tre andre børn fra et andet forhold.

Ifølge politiets sigtelser har både moderen og hendes kæreste stået bag volden.

Hvad de to har forklaret vides ikke. Men en sag fra Greve viser, at det kan blive en vanskeligt efterforskning, hvis begge parter bliver ved med at nægte sig skyldige.

Flere sager

Anklagemyndigheden måtte tidligere på året således opgive en sag fra Greve, fordi det ikke kunne bevises, hvem der havde givet en toårig pige store ætsningsskader.

Pigen lå og sov i en barnevogn på altanen, og det er politiets overbevisning, at hun blev overhældt med afløbsrens. Men både moren og kæresten har nægtet at kende noget til det.

Der har de seneste år været en række sager, hvor forældre er blevet dømt for omfattende vold mod deres egen børn. Der er typisk tale om helt små børn, der bliver rusket så voldsomt, at de får alvorlige hjerneskader af det.

Men i flere tilfælde, har volden også kostet børnene livet.

En far fra Ringsted fik forrige år fem års fængsel for at have rystet sin tre måneder gamle datter så voldsomt, at hun døde af sine kvæstelser.

I 2006 kostede det en 37-årig mand fra Randers seks år i fængsel, at han tog livet af sit syv uger gamle barn, da han ruskede det voldsomt.

Og en mand fra Sorring ved Silkeborg blev straffet med syv års fængsel for at at ruske en kun 13 dage gammel søn ihjel tilbage i 2008.

Mest sete på tvsyd.dk