Falsk hjemmehjælper stjæler smykker og 10.000 kroner

En - måske to - falske hjemmehjælpere har i dag frastjålet en ældre kvinde i Guderup på Als 10.000 kroner samt flere af hendes smykker.

Sønderborg Kommune advarer om, at der er falske hjemmehjælpere på spil på Als. Borgere der modtager hjemmepleje, pårørende, naboer og andre opfordres til at holde et vågent øje med mistænkelige personer og kontakte politiet eller hjemmeplejen i Sønderborg Kommune.   

En ældre kvinde i Guderup blev narret af, at en kvinde i en grå jakke med noget, der lignede en uniform nedenunder, bankede på hos borgeren. Den ældre kvinde troede, at der var tale om et besøg af hjemmeplejen på grund af den uniformslignende skjorte/bluse under jakken.

 

Den falske kvindelige hjemmehjælper, der var af anden etnisk oprindelse, lokkede borgeren ind i soveværelset under påskud af, at hun ville justere på hendes ilt og spurgte også om hendes vindue kunne lukkes op samt om borgerens CPR-nummer og andre personfølsomme oplysninger.

 

Det lykkedes den falske hjemmehjælper at stjæle 10.000 kroner samt flere smykker ra den ældre kvinde.

 

Der er mistanke om, at der kan være tale om flere end en enkelt falsk hjemmehjælper på spil, da en mand i en grøn jakke også er blevet observeret i området.

 

Charlotte Gjørup. hjemmeplejechef i Sønderborg Kommune opfordrer alle borgere til at være ekstra opmærksomme på mistænkelige personer. Hjemmeplejechefen opfordrer, at borgere, der modtager hjemmepleje, skal bede om at se ID-kort og ikke lukke ukendte personer ind.

 

Tyveriet er blevet anmeldt til politiet.