Ferieparadis til milliarder risikerer at ryge i planlovsklemme

Kæmpe attraktion i Sønderborg skal sammen med ni andre projekter bane vejen for dansk kystturisme. Men nu er projektet i fare.

Nordals Ferieresort er et af de ti danske projekter, der i 2015 blev særligt udvalgt og fik dispensation til at bygge i kystnære områder. Et projekt, der skulle være flagskib i dansk kystturisme.

Men nu er det ikke sikkert, at ferieresortet til to milliarder bliver en realitet lige foreløbig.

Læs mere om projektet her.

En revideret planlov forventes at blive vedtaget 1. juni, og det betyder, at det kan trække ud, før projektet kan love investorerne grønt lys.

- Vi er et sted i processen, hvor det handler om at tiltrække investorer. Går der for lang tid, kan investorer finde på at placere deres penge andre steder, eller vi risikerer at løbe ind i en ny finanskrise, siger borgmesteren i Sønderborg Kommune, Erik Lauritzen (S).

Den nye planlov giver plads til 6000 nye kystsommerhusgrunde. Til gengæld skal kommunerne sløjfe 5000 andre, ubebyggede sommerhusgrunde. 

De kystnære kommuner skal senest til oktober meddele, hvilke sommerhusreservationer de vil sløjfe, og hvilke de gerne vil lægge billet ind på.

Vækstministeriet forventer derefter, at der går et års tid med at lave et samlet landsplandirektiv.

I den langtrukne proces frygter Sønderborg og Ringkøbing-Skjern at blive klemt. I stedet ønsker de et særskilt landsplandirektiv for de to ferieparker.

- Vi vil gerne være sikker på, at der ikke kommer for mange sten på vejen, når vi nu står med to grydeklare projekter, siger borgmesteren i Sønderborg Kommune, Erik Lauritzen (S).

Nordals Ferieresort skal bestå af to hoteller, op til 400 ferieboliger, to campingpladser, vandoplevelser, marina med 100 bådpladser, butikker, restauranter og stisystemer.

Ti udvalgte turismeprojekter fik i 2015 grønt lys til at bygge tæt på havet, og dermed løfte dansk kystturisme.