TV der bevæger dig

Folkemøde skal give bro mellem Als og Fyn et rygstød

Selv om der er langt fra Als og Fyn til Bornholm, så mener foreningen bag bro mellem Als og Fyn, at det giver god mening, at den er taget til Folkemødet på Bornholm.

Mogens K. Nielsen er gået forrest i sagen for Als-Fyn Broen og er taget med til Bornholm. Foto: Nikolaj Toftgaard Jespersen, TV SYD

Hos Forening Als-Fyn Broen på Bornholm Foto: Nikolaj Toftgaard Jespersen, TV SYD

Mogens Nielsen peger på dét af FNs 17 Verdensmål, som han mener, at en bro mellen Als og Fyn vil bidrage til. Foto: Nikolaj Toftgaard Jespersen, TV SYD

Hos Forening Als-Fyn Broen på Bornholm Foto: Nikolaj Toftgaard Jespersen, TV SYD

Als-Fyn Broen kan komme til at se ud som den her bro, der er bygget i Busan-Geoje i Syd Korea med ingeniørbistand fra COWI. Den er bygget på baggrund af nogenlunde samme vanddybder og jordbundsforhold, som forventes mellem Bøjden og Fynshav. Arkivfoto.

1 af 5

Mellem hundredevis af mennesker og telte på Folkemødet på Bornholm er der et telt, der er særligt interessant, hvis man godt kan lide idéen om en bro, der forbinder Als med Fyn. 

Foreningen Als-Fyn Broen har nemlig lejet et telt på Folkemødet, og derfra vil folkene bag dels fortælle om broen og dels forsøge at påvirke magthaverne til at tage deres ønske til en ny forbindelse mellem de to landsdele alvorligt. 

- Vi vil gerne gøre opmærksom på den her forbindelse. Og herovre på Folkemødet kan man jo møde hele verden. I hvert fald hele verden i Danmark, lyder det fra Mogens K. Nielsen, der er formand for foreningen. 

- Vi håber jo selvfølgelig, at der kommer nogle politikere forbi for at høre vores argumenter for, hvorfor vi gerne vil have en forbindelse, siger han. 

00:52

Se Mogens K. Nielsen fortælle, hvorfor foreningen har lejet en stand på folkemødet. 

Luk video

Kan det betale sig? 

Foreningen har i alt fem mand på plads på Bornholm under Folkemødet, og de fem skal altså forsøge at tale foreningens sag. 

I kroner og øre er det - formentlig, vurderer formanden - en underskudsforretning, for der kommer ikke nok nye, betalende medlemmer til foreningen til, at det kan dække udgifterne til rejsen og opholdet for foreningen på Bornholm. Men det er heller ikke formålet. 

- Det er mere end holdningspåvirkning, som vi arbejder for her. Vi har en opgave i at skabe folkelig opbakning til den her udvikling, som vi mener, broen kan give Syddanmark, siger Mogens K. Nielsen. 

- Vi skal snakke med politikere, journalister og folk herovre. Der kommer jo folk fra hele Danmark, og dem vil vi gerne være med til at påvirke, lyder det. 

Folkemødet på Bornholm åbnede torsdag og slutter søndag. Foreningen er på plads til Folkemødet alle fire dage. 

Det er på det her stykke, foreningen Als-Fyn Broen gerne så, at der blev etableret en fast forbindelse. For eksempel en bro eller en tunnel.