Folketingsmedlemmer går sammen til kamp om Sygeplejerskeskolen

Lokale folketingsmedlemmer og regionsrådsmedlemmer kaster sig nu ind i kampen om, hvorvidt Sygeplejerskeskolen skal blive i Sønderborg eller flytte til Aabenraa.

Opbakningen kommer fra folketingsmedlemmerne Benny Engelbrecht og Jesper Petersen fra socialdemokraterne. Ellen Trane Nørby fra venstre samt Jørn Dohrmann fra Dansk Folkeparti.

De får desuden støtte fra medlemmerne af regionsrådet, hvor socialdemokraten Jørn Lehmann, Venstremanden Tage Petersen og John Lohff fra Konservative sammen bakker op om at lade skolen blive i Sønderborg.

- Sygeplejerskeskolen beliggenhed i Sønderborg er ikke bare vigtig for byen, men også for de studerende. Vi kan se, at antallet af ansøgere til uddannelsen i Sønderborg er stigende, og de studerende udtrykker stor tilfredshed med Sønderborgs studiemiljø. Derfor giver det ikke mening at flytte uddannelsen fra Sønderborg, udtaler den samlede gruppe af folketings- og regionsrådspolitikere.

En udmelding og opbakning som Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen, naturligvis glæder sig over.

- Jeg glæder mig over, at mine politiske kollegaer på Christiansborg og i regionsrådet deler min holdning om at Sygeplejerskeskolen fortsat bør være i Sønderborg, siger borgmester Erik Lauritzen.

Beslutningen om Sygeplejerskeskolen fremtidige placering skal tages af UC Syddanmarks bestyrelse på et møde den 31. marts