TV der bevæger dig

Form forbedret markant på fem uger

Mange ældre falder i hjemmet med risiko for alvorlige skader. Men et kursus i Gråsten - Danmarks eneste af slagsen - har hjulpet ni ældre med at forebygge faldulykker. TV SYD var med på sidste kursusdag.

03:12

Det første hold har gennemført fald-skolen på Gråsten Plejecenter.

1 af 2

Ni beboere fra Gråsten har alle gennemført den såkaldte faldskole på fem uger på det lokale plejecenter. Og alle har fået markante forbedringer af deres bevægelser og deres stabilitet.

Faldskolen er gennemført med penge fra regeringens Ældrepulje, som Sønderborg Kommune fik 16 mio. kr. af. 300.000 er brugt til projektet i Gråsten.

To gange om ugen har de ni deltagere trænet i at gå og stå. Og alle har forbedret deres gå-funktion markant.

- Jeg føler mig mere sikker, og mere stabil. Og det har givet min livskvalitet et løft, siger 75-årig Werner Petersen til TV SYD.

Werner Petersen var tidligere ikke så sikker på benene. To gange røg han på halen ? med et ben i gips i seks uger i det ene tilfælde og en ødelagt albue anden gang.

Gråsten Plejecenter er det første sted i Danmark, at der er arrangeret Fald-skole. Bl.a. LOF fra Vejle har vist stor interesse for projektet.

Næste hold skal på faldskole fra 19. januar.

00:43 Luk video

Borgmester Kirsten Terkilsen fra Hedensted hilser erfaringerne fra Gråsten velkomne.

- Kommunerne skal lære af ?best practice?. Ikke alene kan den slags kurser forebygge fald ? og de smerter, der kan følge af det.

Også økonomisk er det en god ide med de kurser.

Hun mener ikke, det skal være et krav, at kommuner skal lave den slags kurser.

- Jeg er stadig tilhænger af det kommunale selvstyre Men vi skal lære at hinandens gode ideer.

Interview med Kirsten Terkilsen (Varighed: 0:40)