Først København, så Sønderborg

Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen (S) har mandag sat sin autograf under endnu en klima-samarbejdsaftale, denne gang Compact of Mayors.

Først tilsluttede København sig Compact of Mayors, nu også Sønderborg. Som de eneste danske kommuner er de en del af det verdensomspændende klimasarbejde, der omfatter 171 byer med mere end en kvart milliard indbyggere.

Sønderborgs borgmester Erik Lauritzen (S) mener ikke, at Sønderborgs kilmaindsats kan stå alene.

- For os handler det om, at lokale kræfter tager førertrøjen. Én ting er regeringer, der laver aftaler. Men hvis der virkelig skal handling til, er det i kommunerne, det skal ske. Ellers rykker det ikke. Vi skal ud, hvor borgere og virksomheder er, siger Erik Lauritzen til TV SYD.

Sønderborg-områdets CO2-udledning er allerede reduceret med 30 procent, siden ProjectZero-projektet begyndte for otte år siden, og dermed er Sønderborg faktisk foran sin tidsplan, som skal ende med et stort nul for klimapåvirkningen i 2029.

Realdania har inviteret Sønderborg til at deltage i Project of Mayors. Ved at tilslutte sig Compact of Mayors bakker byerne samtidig op om COP21-forhandlingerne i Paris, hvor byernes indsats vil spille en vigtig rolle i kampen for at reducere CO2 udledningerne globalt.