TV der bevæger dig

Forsvarsminister skuffet over DFs kasernelæk

Forsvarsminister Nick Hækkerup (S) er ikke tilfreds med, at Dansk Folkeparti tirsdag har lækket fortrolige oplysninger om, hvilke kaserner der risikerer at lukke som følge af besparelser.

Det var slet ikke meningen, at det skulle ud til offentligheden, hvilke kaserner der risikerer at lukke som konsekvens af besparelser i Forsvaret.

Det siger forsvarsminister Nick Hækkerup (S) til DR Nyheder.

- Jeg har lavet en aftale med alle de partier, der indgår i forsvarsforliget - herunder også Dansk Folkeparti - om, at det skal vi ikke diskutere i pressen. Det skal vi diskutere med hinanden for at være sikre på, at de besparelser vi skal have igennem bliver så fyldestgørende som muligt, siger Nick Hækkerup.

På spørgsmålet om, hvad han synes om, at Dansk Folkeparti alligevel navngiver kaserner i pressen, svarer han.

- Jeg har tænkt mig at overholde den aftale, som jeg har lavet med Dansk Folkeparti om, at den diskussion tager vi i forligsforhandlingerne ved bordet og ikke i pressen. Vi skylder vores folk i Forsvaret og de mange ansatte ikke at skabe utryghed i deres arbejdssituation. Og vi skylder Danmark, at vi får lavet et ordentligt forsvarsforlig, siger Nick Hækkerup.

Dansk Folkeparti er utilfreds med de ekstra besparelser på 700 millioner kroner, som er en del af finansieringen i skatteaftalen mellem S-SF-R-regeringen, Venstre og De Konservative, og partiet mener ikke, at regeringen og aftalepartierne kan hente penge i Forsvaret uden at have et samtykke fra Dansk Folkeparti, fordi de netop er en del af forsvarsforliget.

Det fik tirsdag Kristian Thulesen-Dahl (DF) til at udtale, at blandt andet kaserne i Sønderborg, Varde, Haderslev, Odense og flådestationen Korsør og beredsskabstjenesten i Allinge risikerer at måtte dreje nøglen om. Oplysninger, som altså er fortrolige i forsvarsforligskredsen.

Forsvarsminister Nick Hækkerup ønsker hverken at be- eller afkræfte de konkrete kaserner, som ifølge Dansk Folkeparti er lukningstruede.

- Jeg kan holde mig til den aftale, jeg har også med Dansk Folkeparti om ikke at bidrage til den usikkerhed, så det her bliver gjort så sagligt og fornuftigt som muligt. Det håber jeg også, at Dansk Folkeparti vil komme tilbage til, siger Nick Hækkerup.

Det er dog ikke noget, der tyder på. Hans Kristian Skibby, der repræsenterer Dansk Folkeparti i Folketingets Forsvarsudvalg, siger til TV SYD, at han bakker fuldt op om Kristian Thulesen-Dahls udtalelser.

- Der er urealistisk at finde de ekstra 700 millioner på anden måde end ved at lukke en af de nævnte kaserner, siger han til TV SYD.