TV der bevæger dig

Fra 700 dages ventetid til kun 14: Nu straffes høreklinik

Region Syddanmark skal spare 10 millioner på høreområdet, og det går ud over Høreklinikken på Sygehus Sønderborg. Årsag? For kort ventetid.

06:06

Mogens Bollesen fra Haderslev er ved at få undersøgt sine ører på Høreklinikken på Sygehus Sønderjylland. Foto: Kim Gram, TV SYD

1 af 2

Halvandet år.

Så lang var ventetiden på høreklinikken på Sygehus Sønderjylland for fem år siden. Siden da har de ansatte arbejdet målrettet på at nedbringe den lange ventetid - og det er lykkes. I dag er ventetiden nede på bare to uger. Det er det laveste i landet.

Men nu ser det ud til, at det hårde arbejde bliver straffet af regionen.

For regionen skal spare - og det skal gå ud over de høreklinikker med den laveste ventetid.

Det betyder, at Høreklinikken i Sønderborg må halvere antallet af ansatte og lukke afdelingerne i Tønder, Haderslev og Aabenraa. Til stor ærgelse og frustration for både personale og patienter i klinikken.

- Det er ikke logisk i min verden. Man straffer dem, der gør det godt i stedet for at straffe dem, der ikke opfylder kravene. Jeg er med på, at vi skal spare, jeg synes bare ikke det er fair, at det er os, der skal trække det store læs, siger Karen Nielsen Bonde, Teamkoordinator, Høreklinikken, Sygehus Sønderborg.

02:19 Luk video