TV der bevæger dig

Fuldt hus til folkemøde om frivillige

140 havde meldt sig til ? og 130 var på venteliste. Og en del af dem mødte op, da der mandag aften var folkemøde om frivilliges arbejde for asylansøgere i Sønderborg.

03:56

Lasse Rimmer skulle underholde.

Britta Nørgaard i genbrugsbutikken under asylcentret.

Der var mere end fuldt hus til mødet i Sønderborg.

1 af 4

- Så der er langt flere end forventet, konstaterede komikeren Lasse Rimmer, som skulle underholde. Så en del er her vist på tålt ophold.

TV SYD sendte direkte fra møde, som handlede om, hvad man kan gøre for asylansøgeren. Mødet er det første af fire folkemøder, som Røde Kors holder rundt i landet.

På asylcentret i Sønderborg ? den tidligere kaserne ? driver de f.eks. en genbrugsbutik i kælderen. Her står Britta Nørgaard tre ud af ugens syv dage.

- Vi ler meget ? og der er virvar. Men det er sjovt at se, hvad de køber, siger hun til TV SYD.

Hun gør det, fordi det giver en glæde at kunne hjælpe andre.

På centret er der også et cykelværksted, systue og en cafe. Men der er plads til flere tilbud.

Der kommer flere og flere flygtninge til Danmark. Derfor vil Røde Kors finde løsninger på en række folkemøder.

Mandag aften har Røde Kors arrangeret det første af fire humanitære folkemøder, der handler om, hvordan man fra dansk side bedst muligt tager i mod flygtninge.

 

Det her er baggrunden for folkemøderne:

  •  Flere end 50 millioner mennesker er på flugt fra eksempelvis krig. Flere tusinder af disse søger tilflugt i Danmark.
  •  I 2015 ventes landets kommuner at skulle fordele 12.000 flygtninge imellem sig. Til sammenligning skulle der i 2014 fordeles 6083.
  •  Sammen med flygtninge, frivillige og eksperter fra alle dele af landet vil Røde Kors på en række humanitære folkemøder diskutere udfordringer og skabe nye initiativer til gavn for flygtninge.
  •  Målet med folkemøderne er en bred dialog, der skal give inspiration til nye løsninger og anbefalinger til, hvordan vi håndterer den globale flygtningekrise i Danmark.
  •  Røde Kors mener, at vi sammen skal skabe løsninger på de humanitære konsekvenser af den globale flygtningekrise - også i Danmark. Derfor inviterer organisationen til humanitære folkemøder i fire forskellige byer.
  •  Det første har fundet sted i Sønderborg mandag den 23. februar, mens det næste kommer til at foregå i Aarhus torsdag den 26. februar.
  •  Derudover vil der være møder i Aalborg og Rønne henholdsvis den 4. og 8. marts.
Kilder: Røde Kors, Kommunernes Landsforening og dr.dk.