Fyrings-trusler skaber frustration

To er kommet op at slås. Én er gået ned psykisk. Personer i fleksjob har følt sig chikaneret af fastansatte. Alt sammen reaktioner fra medarbejdere, efter at Sønderborg Kommune har lagt op til at spare 42 millioner kroner næste år, skriver Nyhedsbrevet 3F.

 Gennemføres besparelserne, vil det blandt andet medføre 24 fyrede specialarbejdere i Vej & Park, ligesom en tredjedel af personalet på en døgninstitution for unge, Sønderborg Erhvervsskole, skal afskediges.

 Kaj Erik Rasmussen, 3F fællestillidsrepræsentant i kommunen, fortæller, at fyringsvarslerne har fået bægeret til at flyde over hos mange.

 - Folk har ondt i maven, for de ved ikke, hvem der skal fyres. Den store usikkerhed skaber chikane og mobning, siger Kaj Erik Rasmussen til Nyhedsbrevet 3F.

Efter de voldsomme redaktioner er der nu "foruroligende roligt", siger vej- og parkchef i Sønderborg Kommune, Henrik Thykjær.
- Jeg har også fra starten sagt, at jeg vil lytte til medarbejdernes synspunkter og forslag. De har ikke gjort sig fortjent til en afskedigelse - det er en politisk beslutning, siger Henrik Thykjær.
13. oktober skal Sønderborg Kommune andenbehandle budgettet for 2011.