Galleri: 15-årig smadrer forsamlingshus for flere hundrede tusinde kroner

Knust glas overalt, ødelagte døre og smadrede møbler Det var et rystende syn, der lørdag nat mødte de frivillige, der driver Svenstrup Forsamlingshus.

- Det er et trist at se. Vores pæne og hyggelige forsamlingshus er raseret overalt. Der er sket meget store skader, siger Gert Wonsyld, der står for udlejningen af huset.

Skadernes økonomiske omfang kan først gøres præcist op i løbet af mandag - men det løber nemt op i flere hundrede tusinde kroner. Alle vinduer, døre og toiletkummer er smadrede - og al inventar ligger spredt hulter til bulter.

Fire minutter efter midnat slog en nabo alarm til politiet, da det kunne høres langt væk, at ruder i forsamlingshuset blev smadret.

Der var ingen arrangementer i Svenstrup Forsamlingshus og ingen andre til stede, da den 15-årige dreng gik amok  - først udvendigt med rudeknusning og siden indvendigt, hvor inventar og indbo blev kastet rundt og ødelagt.

- Jeg blev tilkaldt af politiet i nat og både så og hørte drengens besærkgang. Han havde været til en fest i nærheden og var blevet sur. Hvorfor det så lige skulle gå ud over vores forsamlingshus, er svært at forstå, siger Gert Wonsyld til TV SYD.