Glæder sig over 75 millioner fra EU

I dag har Europa-Parlamentet vedtaget at give et tilskud på samlet 10,1 mio. euro fra den Europæiske Globaliseringsfond (EGF) til en omstillingsindsats for fyrede fra Danfoss og Linak i Sønderborg Kommune. Det svarer til 75,3 mio. kr.

Hermed er det sikret, at en lang række omskolings- og uddannelsesinitiativer kan komme i gang.
Ansøgningen blev indsendt til globaliseringsfonden i september 2009 i et samarbejde mellem Region Syddanmark og Sønderborg Kommune.

Pengene kommer om to måneder

Regionsrådsformand Carl Holst (V) glæder sig over, at anstrengelserne har båret frugt:
- I årets løb har processen været drøftet flere gange, men fra i dag skal de praktiske initiativer i fokus. Jeg ved, at Sønderborg Kommune er klar til at starte de mange initiativer for mennesker, der desværre stadig er ledige efter fyringerne på Danfoss og Linak sidste år. Jeg er meget glad for, at vi har været med til at sikre disse mennesker en ekstraordinær hjælp.

EU-pengene bliver udbetalt fra Kommissionen via Erhvervs- og Byggestyrelsen til Sønderborg Kommune. Efter at EU-parlamentet nu har vedtaget tilskuddet, skal Ministerrådet sætte det endelige stempel på sagen. Derfor ligger selve udbetalingen stadig et par måneder ude i fremtiden. Ministerrådets stempel er dog en formsag. Der er nu 100 procent sikkerhed for, at pengene kommer.