TV der bevæger dig

Grænseforeningen på retræte

Grænseforeningens bestyrelse er nu på retræte efter en voldsom kritik fra de fem sønderjyske lokalforeninger. Sønderjyderne mener, at foreningens ledelse går alt for vidt med at inddrage tyskerne i markeringerne af slaget på Dybbøl.

02:33

Sønderjyderne i Grænseforeningen siger nej til tyske soldater i fuld udrustning på Dybbøl pg i Sønderborg.

1 af 2

De sønderjyske lokalforeninger vil ikke have opstillet et forsoningsmonoment på Dybbøl i forbindelse med 150 året for slaget i 2014, og de vender sig også mod, at tyske soldater marcher gennem Sønderborg i fuld kampuniform ved de årlige markeringer af slaget 18. april.

- Vi vil nu genoverveje sagen. Forslaget om et forsoningsmonoment på Dybbøl har vi alene lagt ud som en idé, og vi har ikke været klar over, at tyske soldaters medvirken på de årlige Dybbøl-dage har fået et militaristisk præg. Vi vil ikke have støvletramp i Sønderborg, siger Grænseforeningens formand, Finn Slumstrup.

Han vil nu henvende sig til den danske kommandant på Sønderborg Kaserne for at få tyskerne til at spare på udrustningen ved Dybbøl-dagene.

Har meldt sig ud

De fem sønderjyske lokalforeninger var i går samlet for at formulere kritikken af Grænseforeningens ledelse.

Bestyrelsesmedlem i Grænseforeningen i Sønderborg, journalist Flemming Nielsen, Egernsund, har allerede taget konsekvensen af kritikken. Han har meldt sig ud af foreningen efter 35 års medlemsskab.

Flemming Nielsen mener, at Grænseforeningens ledelse har tøvet alt for længe med at lytte til medlemmernes kritik.

Mere kultur